مقالات

اخذ کارت بازرگانی و انواع کارت بازرگانی

کارت بازرگانی

این کارت به نوعی یک شناسنامه تجاری است که وجه قانونی و رسمی به فعالیت‌های تجاری خواهد بخشید. دارندگان این کارت معمولا تجار، صادرکنندگان، بازرگانان، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی هستند که سابقه و فعالیت‌ آنها برای نهادهای مربوطه احراز شده باشد.
این دسته از افراد بدون داشتن کارت مذکور نمی‌توانند اقدام به فعالیت تجاری کنند. به گونه‌ای که در ماده ۳ قانون مقررات صادرات و واردات مصوب سال ۱۳۷۲ بر این موضوع تاکید شده که افراد برای انجام فعالیت‌های صادرات و واردات نیازمند گرفتن کارت بازرگانی هستند.
شرایط اخذ کارت بازرگانی اینگونه بوده که معمولا به صورت یک ساله صادر شده و بعد از یک سال نیز دوباره قابل تمدید خواهد بود.
همچنین امکان دارد که در حین داشتن کارت مذکور، نهادهای مربوطه بنا به دلایل مختلف از جمله تخطی از قوانین و مقررات آن را باطل کنند که این موضوع جزء شرایط دریافت کارت بازرگانی است.
لازم به ذکر است که علاوه بر افراد حقیقی مانند تجار و صادرکنندگان شخصی، اشخاص حقوقی مانند شرکت‌های تولیدی و سایر شرکت‌ها نیز می‌توانند برای دریافت این کارت اقدام کنند.

انواع کارت بازرگانی را بشناسیم

انواع کارت بازرگانی را می‌توان بر دو اساس تقسیم‌بندی کرد. یکی براساس نوع فعالیتی که از طریق آنها می‌‌توان انجام داد و دیگری براساس حقیقی یا حقوقی بودن کارت است.
با این حال، مهم‌ترین و اصلی‌ترین نوع آنها کارت بازرگانی اشخاص حقیقی است. ابتدا به انواع کارت بازرگانی براساس نوع فعالیت قابل انجام از طریق آنها می‌پردازیم.

کارت بازرگانی تجاری

کارت بازرگانی موردی

کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی

کارت بازرگانی خدماتی

شرکت‌های تعاونی

کارت بازرگانی اشخاص حقیقی

کارت بازرگانی اشخاص حقوقی

مزایای اخذ کارت بازرگانی

ما به مهم‌ترین مزایای کارت بازرگانی در فهرست زیر اشاره کرده‌ایم. هر چند که ممکن است مزایای دیگر نیز در این خصوص وجود داشته باشد.

امکان صادرات به خارج از کشور

عضویت در اتاق بازرگانی و استفاده از مزایای آن

ارتباطات و شبکه‌سازی با بازرگانان و تجار داخلی خارجی

واردات کالا از مناطق آزاد کشور

فراهم شدن شرایط ثبت علائم تجاری و برند

امکان واردات از سایر کشورها

امکان اخذ ویزا جهت شرکت در رویدادهای تجاری

شرایط شرکت در نمایشگاه‌های تجاری

ایجاد شخصیت و اعتبار تجاری

تبادل اطلاعات تجاری میان کشورهای مختلف